Houtsoorten HLE shutters

U heeft de keuze uit meerdere shutters houtsoorten: Lindehout, Tulpenhout, Eikenhout of Wengé

HLE shutters haalt al haar hout uit Amerika. Gecertificeerd hout waarvoor een herplantplicht geldt. Dit houdt in dat voor elke gekapte boom er minstens twee terug geplant worden. HLE shutters worden standaard geleverd in Lindehout. Naast het Lindehout zijn shutters tegen een meerprijs ook verkrijgbaar in Eiken en Wengé.

HLE shutters levert vanwege esthetische-, gewichts- en kwaliteitsoverwegingen geen shutters van MDF maar uitsluitend massief hout.Lindehout ,
gespoten in de door u gewenste RAL kleur

Lindehout, ook wel bekend als basswood is een lichte maar stevige houtsoort en daardoor perfect geschikt voor shutters. Doordat onze shutters meerdere malen worden gespoten met Sikkens verf zijn ze ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers. Lindehout shutters worden geleverd in alle RAL kleuren of in beits.

Eikenhout 

Eikenhout behoort tot de zwaardere houtsoorten en kenmerkt zich door zijn robuuste uitstraling. Voorafgaand aan het productieproces van eiken shutters gaat een langdurig en intensief droog- en bewerkingsproces. Vandaar dat de prijs van eiken shutters ook een stuk hoger ligt dan de lindehout shutters. Naast het onbewerkt eiken levert HLE shutters ook Antiek Eiken. Deze variant is donkerder en dankt zijn kleur aan een intens rookproces (deze manier van roken wordt ook gebruikt voor houten vloeren).

Wengé     

Wengé is een tropische houtsoort die bekend staat om zijn volle donkere kleur. Wengé is erg zwaar en daarom niet geschikt voor alle oppervlakten. Oorspronkelijk heeft Wengé een licht geelbruine kleur. De volle donkere kleur wordt pas gevormd na blootstelling aan licht. Wengé is een exclusieve duurdere houtsoort die veelal voor vloeren gebruikt wordt.