Lindehout en Tulpenhout van HLE shutters met herplantplicht
Wij zijn voor een zo natuurlijk mogelijk product en uitstraling. HLE shutters biedt uitsluitend natuurlijke producten. Het massieve lindehout (basswood) en tulpenhout dat wij gebruiken heeft een regelmatige nerfstructuur, die niet splintert en zorgt voor het mooiste resultaat. Omdat er een herplantplicht geldt voor deze boomsoort, is de productie van shutters van HLE shutters niet belastend voor het milieu.
Bij de houtbewerking van het massieve hout zorgt HLE shutters ervoor dat het natuurlijke karakter van het hout voor de shutters behouden blijft.

 

Massief hout en geen MDFVeel shutter aanbieders maken gebruik van MDF. MDF platen zijn gemaakt van samengeperste houtsnippers, wat goedkoper is dan hout uit een geheel. Daarnaast is MDF ook zwaarder. Bij het gebruik van MDF panelen zijn al snel extra voorzieningen nodig tegen het doorzakken. Dit resulteert in een minder strak eindresulaat. MDF, samengeperst hout heeft een andere uitstraling dan het duurdere hout uit een stuk.
HLE shutters levert vanwege esthetische-, gewichts- en kwaliteitsoverwegingen dan ook geen MDFshutters maar uitsluitend shutters van massief hout.